Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Be Quick verzuimt kansen te verzilveren

16 september 2019 7:45

BUSSUM Be Quick 1887 pakte zaterdag in een wedstrijd vol kansen een punt tegen SDO. In Bussum eindigde de wedstrijd in 2-2.

SDO - Be Quick 1887 2-2

Be Quick startte uitstekend tegen SDO, dat vorig seizoen tot het einde om de titel streed. Na iets meer dan tien minuten bracht Arnoud Bentum de gasten uit Groningen op voorsprong door uit een assist van Daniël Teune fraai te scoren. Be Quick stapelde vervolgens kans op kans, maar onder anderen Geertjan Liewes, Wilko van der Kooi en Joep Jansman hadden het vizier niet op scherp staan. „Het was echt ongelooflijk”, baalde Be Quick-trainer Steven Wuestenenk. „We kwamen alleen of met twee spelers op de keeper af, maar scoren lukte niet. We hadden na een half uur al met 4-0 voor kunnen staan.”

Omdat Be Quick de trekker vergat over te halen, kwam SDO na iets meer dan een half uur spelen door een rake kopbal uit een hoekschop op gelijke hoogte. Kort voor rust kwam de thuisploeg tegen de verhouding in zelfs op voorsprong. „Dat was flink balen voor de jongens, omdat we zo goed speelden”, aldus Wuestenenk.

Na rust kregen beide ploegen nog legio kansen, maar beide keepers hadden de dag van hun leven; de ene na de andere bal werd op spectaculaire wijze uit het doel geranseld. Gescoord werd er na rust toch: het enige doelpunt van de tweede helft kwam van de voet van Be Quick-speler Liewes. Hij zorgde halverwege de tweede helft voor de 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet.

„Ik ben een zeer tevreden trainer, hoewel we ook drie punten hadden kunnen hebben. We hebben goed gespeeld en daar ben ik blij mee. De afgelopen weken hadden we moeite met het creëren van kansen, maar daarvan was tegen SDO geen sprake”, besloot Wuestenenk.